Føroya Tele arbeiðir støðugt við at menna tænastur

Føroya Tele

Føroya Tele vil fra 1.mai 2006 ikke la sine kunder lese epost med POP3 via andre leverandørers nett.

Det er vel greit nok at Føroya Tele bare lar egne kunder bruke postserveren deres. Men jeg synes ikke det er særlig vennlig å håndheve den begrensningen ved å nekte adgang via andre internettforbindelser. Tross alt er jeg kunde, selv om jeg ikke alltid er hjemme. Så jeg synes det hadde vært rimeligere å håndheve dette pr brukerkonto, ikke pr forbindelse.

Men når det presenteres som at menna tænastur til okkara kundar blir det bare tragikomisk. (Det minner mere om noe annet, men jeg er for politisk korrekt til å bruke det som skjellsord.)

Dog skal de ha ros for å si i fra, de ga jo aldri noen advarsel den gangen de stengte forbindelsen med postklienter i utlandet.

En viktig forskjell på epost og papirpost, er at epost er mere mobil: Jeg kan sende papirpost fra hele verden, men jeg kan bare motta den hjemme i min egen postkasse, max 7 meter fra veien. Epost kan derimot både sendes og mottas over hele verden. Det ser ikke ut til at Føroya Tele har forstått at epost er en mobil tjeneste? Ironisk nok var det en daværende ansatt i Føroya Tele som lærte meg at jeg kunne lese eposten min via en norsk ISP.

Jeg kunne forstå begrensninger i SMTP (å sende post) hvis det var for å bekjempe spam. (Selv om jeg mener det finnes bedre metoder.) Men å begrense POP3 (å lese posten), virker meningsløst.

01-04-2006

Góði kundi.

Føroya Tele arbeiðir støðugt við at menna tænastur til okkara kundar og í tí sambandi hava vit nú gjørt niðanfyristandandi broytingar.

Eftir 1. mai 2006 verður atgongd til okkara postservarar bert loyvd internetkundum hjá Føroya Tele.Hetta merkir at atgongd umvegis pop3, pop3s, imap ella imaps, til post-konti liggja á postservarum okkara, bert verða virkin við internetíbinding frá Føroya Tele. Hetta umfatar uppringt samband, breiðband ella fast samband (fyritøkur).

Broytingin ávirkar teir kundar, ið hava t-post frá Føroya Tele, men sum hava samband frá øðrum veitara.

Eftir 1. mai 2006 virka Outlook, Outlook Express ella onnur t-post forrit ikki uttan so at kundin er íbundin internetið hjá Føroya Tele.

Tó verður møguligt at brúka webpostatgongd.

tags:


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/1034653
hits