Gud er god

Gud er god

Gud er god. Javel. Men er dette en påstand, en påstand man kan være mer eller mindre enig i?

Eller er det en definisjon? Og i så fall: en definisjon av god? Eller en definisjon av Gud?

Er det en definisjon av god, står det for en nihilistisk etikk. Det finnes intet rett og galt, utover hva en trancendent gud til enhver tid måtte beordre. Når Gud sier du skal myrde sønnen din, så er det hva som er godt. Og er du så heldig at han senere ombestemmer seg, og sier at du ikke skal, så er det også godt. Mennesket er fritatt for alt etisk ansvar, det skal bare gjøre som Gud sier. Det er vel omtrent den situasjonen bibelen beskriver før syndefallet.

Men hvis Gud er god er en definisjon af Gud, har mennesket fått etisk ansvar. Man finner Gud i det man selv vet er godt. Man kan ikke lenger vike unna ansvar ved å skyve Gud foran seg. Så er Gud motstander av homoseksualitet hvis og bare hvis homoseksualitet er galt. Og fordi det ikke er galt, kan den gode Gud umulig ha noe i mot det. Eller - den som hevder at homoseksulitet er synd, har selv ansvaret for å begrunne hvorfor det er synd.


Kommentarer:
Postet av: Frida K

Gud er god fordi han har gitt oss mennesket muligheten til å gjøre egne valg. Det er opp til oss om vi tar gode eller dårlige valg.

20.11.2006 @ 11:07
URL: http://pupper.weblogg.no

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/2643065
hits