Makt kontra frihet. Og løgn.

Sitat fra Per Olav Reinton:

karikaturene av profeten Muhammed som terrorist handler like lite om ytringsfrihet som løgn og mobbing gjør det

Men kjære, løgner er da beskyttet av ytringsfriheten, de også? I grunnen er det 'løgner' som har bruk for ytringsfriheten, for de etablerte 'sannheter' skal nok klare seg. Selv mener jeg at det Reinton skrev er feil (dvs. løgn), og jeg protesterer mot det, men jeg ville ikke finne på å forby det.

Videre skriver han:

karikaturer av Muhammed er en maktdemonstrasjon ? på samme måte som mobbing er det

Der er jeg også dypt uenig med ham. Karikaturene var et rop om hjelp i en situasjon der jihadsensuren allerede hadde tatt makten. Hva er den største maktdemonstrasjonen - å true folk til taushet med mord, eller latterliggjøre en versjon av muhammedanismen som vitterlig oppfordrer til å myrde uskyldige sivile?

Ja. Jeg vet at det ikke er politisk korrekt å omtale muslimer som muhammedanere. Og det har jeg heller ikke gjort. Jeg omtaler folk som dyrker Muhammed som en gud ved siden av Allah. For min del må de gjerne dyrke hvem de vil, men det er i strid med Koranens klare ord, og for meg føles det feil å kalle dem muslimer.

Forbudet mot å avbilde profeten er rimeligvis opprettet nettopp for å hindre at profeten blir dyrket som en gud? Og ingen kan vel beskylde Jyllandsposten for å ha dyrket Muhammed som en gud? Uansett, forbudet gjelder bare muslimer, på samme måte som tabu mot å spise gris, ku, hest eller hval bare gjelder i den subkulturen som har utstedt forbudet.

Eller skal vi ta inn over oss regelen om at ikke-muslimer ikke har lov til å ri hester, også?

tags:


Kommentarer:
Postet av: Balder

Hej StyrheimHer lidt mere begrundelse for at vælge at bruge ordet muhamedaner i stedet for muslim.http://blog.balder.org/?p=45Du er vel klar over at der er noget galt med din kode siden særlige bogstaver vises sådan her:være ?

29.12.2006 @ 11:34
URL: http://blog.balder.org/?p=45
Postet av: Jan Egil Kristiansen

Ja, bloggen min er kodet i UTF-8, men deklarert til å være ISO-8859-1. Jeg får ikke gjort annet enn å sende feilmeldingen videre, kanpt nok det, ettersom supportforumet er nede.

08.01.2007 @ 10:35
URL: http://www.styrheim.com/
Postet av: Jan Egil Kristiansen

Hvis blog.balder.org fortsatt er nede, prøv http://web.archive.org/web/20060426051956/http://blog.balder.org/?p=45.Men jeg er ikke enig med Balder her, begrepet 'muhammedaner' er i utgangpunktet feil, fordi islam ikke dyrker noen gud ved siden av Gud, heller ikke profeten. Dessuten er det i utgangspunktet høflig å kalle folk for det de selv ønsker å bli kalt. (Dog, min hølighet strekker seg ikke til 'fred være med ham' i halen på profetens navn.) Så fra mitt tastatur betyr muhammedaner en polyteistisk ikke-muslim som dyrker Muhammed som gud ved siden av Gud.

08.01.2007 @ 10:45
URL: http://www.styrheim.com/

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/2005112
hits