Pinlig soldatvideo?

nrk.no kritiserer den pinlige soldatvideoen Kosovo for at i teksten heter det blant annet at serbiske bad boys skal drepes.

I den teksten jeg hører, synger de:

And we'll be dropping our bombs
Wherever Serbian bad guys hide

Hvis vi et øyeblikk forlater videoillusjonen, og ser på virkeligheten, så var det sannelig ikke bare wherever bad guys hide at vi bombet Serbia. I grunnen traff vi vel bare noe sånt som sju stridsvogner, først da vi gikk over til å bombe den sivile økonomiske infrastrukturen sønder og sammen, overga Serbia seg.

Men å lage en ironisk video er 'pinlig'. Det er mulig at serbere ikke forstår ironi, men det er da ikke bare nordmenn som bør prøve å forstå fremmede kulturer?

Kanhende er det dårlig militærtaktikk å lage sånne videoer. Men det er dårlig politisk taktikk å be om unnskyldning hver gang noen dikter opp en grunn til å være fornærmet. Så er vi under Talibanstyre før vi vet ordet av det. Hvis serberne ikke forstår at videoen først og fremst retter ironien mot vestlig politikk, så dem om det. Selvironi er en styrke i vestlig kultur, og denne videoen skal vi være stolt av. Kosovo/Kokomo er noe av det største på videofronten siden George Michael's Outside.


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/101301
hits