En katolsk pave

Jeg skal ikke påstå at Bendik XVI blir mer katolsk enn paven. Men jeg tror nok han blir mer katolsk enn Johannes Paul II var. Johannes Paul II oppførte seg på mange måter som en protestantisk gud, ved å kommunisere direkte med de katolske (og andre) troende. Joseph Ratzinger har vært mere av en kirkens mann, som bruker organisasjonen og går tjenestevei.

Bendik XVI vil legge stor vekt på å holde organisasjonen samlet, og dens lære enhetlig. At han er konservativ og ikke liberal, er mindre viktig. Problemet for globale trossamfunn i dag, er at de mister tilhengere i Europa (og USA) hvis de blir for konservative. Blir de for liberale, mister de tilhengere i Afrika (og USA). Synergieffekten mellom en europeisk og en afrikansk kirke, er kraftig negativ.

Løsningen: Skisma/spin-off

Det er nok lite realistisk med et fullt skisma i den romersk-katolske kirken. Det skulle likevel være mulig å la de europeiske og afrikanske kirkene utvikle hver sine sterke sider i sine respektive markeder, ved å redusere paven til en slags konstitusjonell monark, og legge læreansvaret til to erkekardinaler: En liberal europeer (gjerne en lesbisk bestemor), og en konservativ afrikaner, som kan utkonkurrere islam ved å påpeke at 5 Mosebok 22:20-21

Men var det sant, var piken ikke jomfru,

da skal de føre henne ut foran døren til hennes fars hus, og mennene i hennes by skal stene henne til døde, fordi hun har gjort en skammelig gjerning i Israel Abrahams ætt og drevet hor i sin fars hus; således skal du rydde det onde bort av din midte.

ikke er fra Koranen, men fra Bibelen.


Kommentarer:
Postet av: Åge Utnes

Det finnes mye gammeltestamentlig moro, det skal være sikkert og vis(s)t. Og at gammelkommunister drømmer om katolske skisma og det beståendes undergang er vel heller ikke av nyere dato. Dialektikk og katolsk kommunisme er jo heller ikke helt uvanlig i sydligere støk. Mye moro. La det gå ut over kvinnene!


Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/71101
hits