Survivors

[jeg er inhabil - gift med scenografen]

Hørte nettopp en lang tredobbel anmeldelse av Survivors i radio. (Bylgjan 2007-03-15)

De tre anmelderne har sett et stykke om psykologi, og litt krimgåte.

Selv så jeg et stykke om overlevelseskurs. Som ikke er kurs om å overleve i villmarken. Der man ikke bygger en bro for å lære noe om brobygging, men for å lære mer generelle ferdigheter. Ofte om å samarbeide, delegere ansvar, ta seg tid til å planlegge selv når det er grunn til panikk.

Herrene Mister og Master formidler noen motstridende verdier. Hver for seg er disse verdiene tvilsomme nok, sammen er de ren gift.

Én av de syv elevene lærte da i hvert fall halve pensum.


Medieskole?

Egenbeskrivelse av Medieskolerne Viborg:

På Medieskolerne uddannes Webintegratorer, Fotografer [...] Vores mål er i al ubeskedenhed at være en af de mest moderne skoler i verden med hensyn til uddannelse inden for medier og kommunikation. Vi har siden starten i 1987 specialiseret os i billedmedierne [...]

Men ikke kan de skrive dansk, de staver Fotograf med stor F.

Og for en skole som utdanner både fotografer og webintegratorer, synes jeg dette portrettet er ganske imponerende:

stakkels Kasper

La oss håpe at ACHT-UNG sponsoren jacob weiland (øverts til høyre) ikke bruker Firefox.


Rånehummer

Jeg vissta at noen måtte falle for fristelsen til å lage en Rånehummer. Skikkelig rånebil:

Rånehummer


Fashion police

Offisersball

Skal piker virkelig ha lange ballhansker til uniformsjakken? Burde hun ikke i så fall klippet av ermene? Og hva sier motepolitiet til dykkerur på ball?

tags: (48.207, 16.365)


Gør det sjøl

Gjør det sjøl

Jeg ante ikke at jeg hadde et nostalgisk forhold til ska, ikke før jeg hørte Hopalong Knut på Jazzfestivalen i Kongsberg 2005.

Men når de henter fram Johnny Yens klassiker Gjør det sjøl, tar nostalgien helt overhånd. (Kan jeg håpe på originalen som bonusspor på neste Hopalong-CD?)

Lenker: Windows Media Hopalong Knut Johnny Yen

Kilde: Åge Utnes

tagger:


CD kontra vinyl

Er platespilleren din snart til salgs?

Det måtte så vært Black Widow-armen av karbonfiber fra Infinity. Men den skulle heller vært donert til museum ? som et monument over hjernedød hi-tech. I sin tid hadde den verdensrekorden for laveste effektive masse. Forhåpentlig står rekorden ennå, for det er ikke noe poeng å komme ned til null masse. Blir effektiv masse av pickup+arm for lav, kommer resonnansfrekvensen ned i nærheten av bulkene i LP'en, det er ingen god ide. (Samtidig skal resonnansen av stiften være over lydfrekvensene). Ikke er den formstabil heller, ny var den snorrett, men nå henger den i samme truende bue som vingen på en parkert B-52. Og aluminium har utmerkede vibrasjonsdempende egenskaper (til metall å være), mye bedre enn stål og karbonfiber. Ønsker meg en SME.

Sitter fortsatt med en følelse av at noe forsvinner i digitalisering som vinyl tar vare på (sammen med knitringen fra støv etc).

Ta vare på - en ubrukt vinyl varer mer eller mindre evig, der er jeg mere skeptisk til CD. Særlig til de hjemmebrente. Distribuert backup: Gi bort en kopi til venner og kjente i ny og ne.

Husker demomusikken på hi-fi-messer på 70-tallet: Massiv glætt vestkystrock som kamuflerer hva som helst av støy. Husker også at jeg forlot en platebutikk i Trondheim uten å ha kjøpt Stormen av Nordheim; musikken var grei, men ikke knitringa. CD'en tillater oss å utvikle smaken for stillferdig musikk med et åpent lydbilde, og jeg mener at det faktisk har hendt. I dag er det nok først og fremst svartmettalistene som gir ut på vinyl? 200 har nettopp gitt ut første LP her til lands på veldig mange år, Viva la republica!. 200 spiller pønk (selv om de har god lyd), bandlemmene arbeider med grafisk design, og fryder seg over å ha 12x12 tommer å breie seg på. Men deres LPer er remastra, så de kan ikke brukes til direkte sammenligning av mediene CD og LP.

Jeg hører forskjell på CD og vinyl, selv når støyen er overdøva. CD er tørr, LP er feit. Jeg foretrekker tørr.

Elvis Costello foretrakk analoge båndopptagere til The Juliet Letters. Men det var i 1993 og begynner å bli lenge siden. Og gjør det noen forskjell for meg, som i alle fall hører den som CD?

Så var det DJ'er som mener at vinyl har mere dynamisk bass. Fordi det blir feedback fra høyttaleren til platespilleren. Ikke bassen som er på plata, men basstøy i takt med musikken. Jeg vil ha lyd der jeg hører at det er både ståbass og tuba i bunnen på Kommer tid, kommer råd (Erik Bye).

Spennende om all MP3-lyttinga med hodetelefoner beyr at det kommer mere musikk som lyder OK i hodetelefoner. Men det skal nok vise seg tyngre å endre teknikernes vaner, enn det var å endre markedets smak. Ta fx Alina av Arvo Pärt (ECM new strekkode 028944995824). Lyder bra på på høyttalerne i stua, bra på en dårlig bilradio, men hjerneskjærende på hodetelefoner.


Drekkedagsnatta

Kasper og Jesper og Jonatan?

Bilder fra Drekkedagsnatta 2005.

Tagger:


Ung i Norden 2006

Ung í Føroyum Se ung i Nordenupcoming.org.


Selvsagt er bildet manipulert

Om det er manipulert før eksponeringen (oppstilt) eller etterpå (Photoshop) synes ikke jeg er særlig interessant.

Erna bader

For meg er det viktigere om bildet snakker sant, enn om og hvordan det er manipulert. Jeg har ikke sett originalartikkelen, bildet alene formidler ikke noe politisk budskap til meg, og er sånn sett ikke noen politisk løgn. De eneste forslagene jeg har til tolkninger som kunne være løgn, er:

  • Da jeg ruslet en tur i skogen, kom jeg tilfeldigvis over en politiker som badet
  • Solberg har ikke vannskrekk
  • Jeg er en kløpper til å manipulere vann i Photoshop

Denne besettelsen med at bilder ikke skal manipuleres, bygger på en naiv illusjon om at 'umanipulerte' bilder ikke kan lyve.

tagger:


Håndjern

Giftering er håndjern by Unika Design Unika Design tar visst bondagesymbolikken i gifteringen lenger ut enn de fleste.

RDF


91 Stomperud -- svensk?

Nå når vi er så godt i gang med å feire unionsoppløsningen – og så viser det seg at 91 Stomperud egentlig er den svenske 91:an? Som attpåtil ser ut til å være bedre tegnet enn den norske kopien.

91:an Stomperud


Drekkedagsnatta

Drekkedagsnatta.com er død. Men drekkedagsnatta er arkivert. (Bildene er visst gått føyka.)

(Drekkedagsnatta er en årlig festKongsberg. Men etter en ubetalt regning, ble domenet overtatt av en pornograf i Texas. Moral: hold domeneleverandøren din oppdatert om epostadressen din.) 59.6739.574 ]]>


Fekjo - Skramleskulpturer og gamle graver

Lydskulptur, Fekjo

Endelig, på tredje forsøk, klarte jeg å finne Fekjo når jeg kjører forbi Geilo. Så nå har jeg fått spilt på mester Isungsets stokk og stein-instrumenter. Og sett graver og produksjonsmidler etter vikingtidens våpensmeder på Geilo. 60.5288.157 ]]>

Det er allerede to kjøreveiledninger på nettet:

For å gjøre forvirringen total, kan jeg bidra med en tredje: Ta RV 7 vestover fra Geilo. Sving til venstre ved skilt til Tuftebrue. Nær bunnen av bakken ser du baksiden av et skilt som peker til venstre. (På forsiden av skiltet står det Fekjo 1 km.) Når du kommer til et blått skilt med en hvit P, har du funnet parkeringsplassen ved grinda til Fekjo - parkering for ca. to biler.

Jeg fant en kortere vei tilbake til riksveien, men det var bratt og uoversiktlig å prøve å svinge til venstre mot Bergen. Kanskje bedre å kjøre samme vei tilbake.

Det er tydelige husnumre på husene på Geilo, kjørebeskrivelsene ville hatt mere nytte av husnummer enn av kilometerangivelser.


Industrial Dark Metal Underground

Jeg har lyst på et lydopptak av gruvetoget. 59.62789.6097 ]]>

Som fotografering er en måte å si Se der!, er vel et lydopptak å si Hør her!.

Å slamre inn i svarte fjellet i en skranglete stålvogn med millimeters avstand til fjellveggen, er en total lydopplevelse folk burde unne seg. Bare ikke for ofte - ikke uten hørselsvern.

Som fotograf er jeg ikke naiv. Kanskje romantisk, men ikke naiv. Jeg vet godt at ingen bilder er umanipulert. De er resultat av bevisste, ubevisste eller tilfeldige valg - valg av tidspunkt, motiv, blender, fokus, brennvidde osv.

Derimot er jeg naiv når det gjelder lyd. Jeg skal bare ha en objektiv gjengivelse av hvordan det lyder å sitte i dette toget, jeg. Så blir idyllen knust av mikrofonfetisjistiske utspill fra Åge Utnes, om det skal være 45 eller 60 grader mellom mikrofonene og sånt.

Uff. Egentlig visste jeg vel at helikopterne i Apocalypse Now! er sprita opp med synther.


Kjenner jeg ekshibisjonister, eller?

Med dette søker jeg stillingen som lyd- og lystekniker ved Panorama

Åge Utnes


Nemi som direktøremne?

Jeg mener bestemt jeg har hørt en direktør sitert for "Jeg ser ikke problemer, jeg ser bare løsninger" ?

Når råning blir finkultur

Jazzfestivalen søker rånere som kan låne bort bilen sin en times tid hver dag under festivalen.

Har du en rånebil (senket bil med brede felger, wonderbaum og annet reglementert utstyr), med over middels bra stereoanlegg ønsker festivalen kontakt.

Kongsberg Jazzfestival ønsker å fortsette linja med overraskende stunts rundt i byen. I 2002 kunne folk høre Jaap Blonk i telefonkiosker rundt i byen og i fjor var det Eugene Chadborne på tilhenger som sto for musikalske stunts.

I år skal tyskeren Axel Dörner seriekople stereoanleggene og spontankomponere musikk fra forskjellige lydkilder. Selve forestillingen vil ta plass på Kirketorget, og festivalen ønsker også å bruke bilene til å opplyse om når en ?rånekomposisjon? er i farta.

Din rånebil kan bli performancekunst


Jeg er nr 2 fra venstre...

...i kledelig neopren, etter den internasjonale kajakkregatten i Flateyri i sommer.

De andre bildene i Body Boat Blades nyeste album fra Island, er bedre.


Kokken er ferdig med å pille nese

Kokken er ferdig med å pille nese

Leikhúsjól i Havnar Sjónleikarfelag.

  • Skipsrotta Rosina (Kristina Christiansen)
  • Kokken Knetta Knút (Reimar N. Djurhuus)
  • Hættisliga Hulda (Sofía Nolsøe Mikkelsen)
  • Vippu Viggo (Róald Johannesen)

RSS 0.91

hits