Prepaid GSM: User Interface

I don't know about the rest of the world, but for customers of Faroese Telecom, the procedure for pre-paid mobile phone is the following:

  • call (+298) 801010
  • Listen to instruction to type 1 to add money to the account
  • Remove phone from ear
  • Type 1
  • Put phone to ear
  • Hear instruction to type code followed by #.
  • Remove phone from ear
  • Type 056471505418#
  • Put phone to ear
  • Listen to confirmation of the transaction

Why can't I simply call (+298) 801010 056471505418?

Or send an SMS containing 056471505418 to (+298) 801010 ?

(In both cases, I'd expect to receive SMS confirmation of the transaction)

The charm of the SMS method, is that I could SMS 'money' to my broke child, who could forward the message to 801010 to reactivate his phone.


Secret Xerox error code

When scanning with Xerox Workcentre 24, I received the error message 016-783 that I was unable to find any documentation on.

For the benefit of my fellow victims: The problem was that the FTP server to receive the scans was misconfigured - the directory didn't exist, or missing write permission or something.

Update: The Xerox search is still clueless. But Google now finds 016-783. Cause - Could not find the specified server path during file at User Guide_Troubleshooting.book

Radisson SAS kjøper Hafnia?

Det ser ut som om Radisson SAS tenker på å skaffe seg hotell på Færøyene, det må trolig være Hafnia. http://www.radissonsas.fo/ 62.0235-6.7749 ]]>

Lukk sikkerhetshull i Mozilla på XP

CSIS anbefaler å disable shell: protokollen i Mozilla på XP-maskiner.

PS: Og hva er egentlig shell:protokollen for noe?

Er oppdrettsnæringen bærekraftig?

Er oppdrettsnæringen bærekraftig?

Når vi samtidig vet at grensen er nådd - eller oversteget - i forhold til å hente ut "vill" fisk fra havet, har vi et problem. Det forskes på alternativt fôr til laksen, slik at for eksempel planter, bakterier eller mikroalger kan tilpasses og brukes som fôr til fisken. Dette har det vært forsket på en stund, og ennå har man ikke funnet løsninger til laksefôr.

Hovedmengden av verdens oppdrettsfisk er imidlertid plantespisere, slik som karpe og tilapia som er velkjent i Asia og Afrika, to kontinenter som er veteraner når det gjelder akvakultur. Dette har de nemlig holdt på med i flere tusen år.


Census for the village Eiði, 1870

The web page for the 1870 census in Eiði does now works on modern (DOM JavaScript) browsers.

Still under construction, but it generally works.

Click a house in the image, or its name in the list. 62.3137-7.0996


Orkdalsskap

Olav Kvåle er treskjærer, og lager Orkdalsskap. I dypeste hemmelighet ikke lenger så hemmelig, i svarte skauen. 63.2649.8271


Nytt håndvåpen til Forsvaret?

Forsvaret skal velge nytt håndvåpen.

Unbelievable! Appearently Colt has bought Diemaco, and torn down the old web site, only to replace it with Under Construction and Object not Found.

Much later: Colt get their act together with C8A2.


Anonymisering med SOUNDEX ?

TV2:

Sundhedsstyrelsen skærer igennem mange års debat og indfører registrering af alle hiv-smittede, lige fra deres første kontakt med sundhedsvæsenet, skriver Dagens Medicin.
Alle, der testes positivt, registreres med en såkaldt soundex-kode, som sikrer en høj grad af anonymitet og samtidig giver et pålideligt billede af antallet af smittede

Problemet er at SOUNDEX ikke er noe krypteringsverktøy.

Tvert om er det et verktøy for å gjøre det mulig å finne en person, selv om du ikke vet nøyaktig hvordan navnet hans staves.

Leter man for eksempel etter Skinhøj har navnet SOUNDEX S520. Men om jeg feilstaver Skinhoj eller Skinnhoj, så har de også SOUNDEX-kode S520. Så jeg finner ham allikevel.

Kan noen forklare meg: Hva er så anonymt ved at folk kan finne HIV-statusen til en person, selv om de ikke en gang klarer å stave navnet hans rett?

SOUNDEX software

(En artikkel i Dagens Medicin antyder at formålet ikke er anonymisering, bare å unngå at en positiv HIV-test kan brukes som bevis i en rettsak. Hvilket er viktig nok.)


Sabotaging support links

My friendly Dell dealer found the Array Manager tool I need at http://support.dell.com/filelib/Devices.aspx?Category=25&OS=WNT5+&OSL=EN&SvcTag=&SysID=PWE_PNT_P3C_2500.

Dell wants nothing of it, so they redirect to http://support.dell.com/index.aspx without the query part.


RSS 0.91

hits