Fekjo - Skramleskulpturer og gamle graver

Lydskulptur, Fekjo

Endelig, på tredje forsøk, klarte jeg å finne Fekjo når jeg kjører forbi Geilo. Så nå har jeg fått spilt på mester Isungsets stokk og stein-instrumenter. Og sett graver og produksjonsmidler etter vikingtidens våpensmeder på Geilo. 60.5288.157 ]]>

Det er allerede to kjøreveiledninger på nettet:

For å gjøre forvirringen total, kan jeg bidra med en tredje: Ta RV 7 vestover fra Geilo. Sving til venstre ved skilt til Tuftebrue. Nær bunnen av bakken ser du baksiden av et skilt som peker til venstre. (På forsiden av skiltet står det Fekjo 1 km.) Når du kommer til et blått skilt med en hvit P, har du funnet parkeringsplassen ved grinda til Fekjo - parkering for ca. to biler.

Jeg fant en kortere vei tilbake til riksveien, men det var bratt og uoversiktlig å prøve å svinge til venstre mot Bergen. Kanskje bedre å kjøre samme vei tilbake.

Det er tydelige husnumre på husene på Geilo, kjørebeskrivelsene ville hatt mere nytte av husnummer enn av kilometerangivelser.


News Feed - HTML eller RSS/Atom ?

En news feed kan plasseres i et html object (eller en IFRAME), som i følgende eksempel:

Men hvis en side skal hente nyheter fra flere kilder, vil det være greiere å flette dem sammen til én nyhetsstrøm hvis kildene er RSS eller Atom.


Fårikål

Oppskrift på fårikål og andre kjøtt-oppskrifter

Skjær kjøttet i serveringsstykker. Skjær kålen i skalker. Legg de feteste kjøttstykkene i bunnen av kjelen. Legg så kål, kjøtt, salt, peper og mel lagvis. Avslutt med kål.

Tilsett vann. Gi fårikålen et godt oppkok og la den trekke under lokk i ca 1 1/2 time til alt er mørt. Rist på kjelen av og til. Smak til med salt. Dryss persille over like før servering. Serveres med kokte poteter.


Internet Explorer doesn't read application/xhtml+xml

Internet Explorer is generally able to render XHTML like HTML. But if the MIME is application/xhtml+xml, it simply won't open the page itself. (On my PC, it leaves the job to FireFox - a wise choice.) See e.g. MathML Torture Test. (IE probably couldn't render the MathML anyway, but that's not the issue here.) For pages with MIME application/*, asking how to open it  is good policy. But when the type is application/xhtml+xml, IE should know it is able to open it. And for any application/*+xml, an XML capable browser should have the possibility to render the page in the browser itself.

Industrial Dark Metal Underground

Jeg har lyst på et lydopptak av gruvetoget. 59.62789.6097 ]]>

Som fotografering er en måte å si Se der!, er vel et lydopptak å si Hør her!.

Å slamre inn i svarte fjellet i en skranglete stålvogn med millimeters avstand til fjellveggen, er en total lydopplevelse folk burde unne seg. Bare ikke for ofte - ikke uten hørselsvern.

Som fotograf er jeg ikke naiv. Kanskje romantisk, men ikke naiv. Jeg vet godt at ingen bilder er umanipulert. De er resultat av bevisste, ubevisste eller tilfeldige valg - valg av tidspunkt, motiv, blender, fokus, brennvidde osv.

Derimot er jeg naiv når det gjelder lyd. Jeg skal bare ha en objektiv gjengivelse av hvordan det lyder å sitte i dette toget, jeg. Så blir idyllen knust av mikrofonfetisjistiske utspill fra Åge Utnes, om det skal være 45 eller 60 grader mellom mikrofonene og sånt.

Uff. Egentlig visste jeg vel at helikopterne i Apocalypse Now! er sprita opp med synther.


Opslag for stillingen som direktør i Nordens Hus

Stillingen som direktør for Nordens Hus på Færøerne bliver ledig fra den 1. februar 2005. 62.0363-6.7925 ]]>

Niels Halm er ansatt.


RSS 0.91

hits