GSM abord the Norröna?

Here is something for Smyril Line and their ship Norröna: Maritime Communications Partner delivers public cellular telephony services for passengers and crew onboard cruise ships and ferries.

Not that I really need ship-to-shore communication, not if the ship is on schedule. But communication with fellow passengers would be most useful.


Locating blog entries

Blogmapper has realized that there is more need to localize each blog entry, than to localize the entire blog as a localized unit.

This blog

I find the positions with Multimap, and welcome corrective comments from anyone who has been on location with a GPS.


Digital mellombølge på Færøyene?

Útvarp Føroya fikk i sin tid en del kritikk for å ha investert i en stor mellombølgesender på slutten av den analoge tidsalder.

Skal jeg tro forskning.no, er nok ikke den første digitale radiostandarden, DAB, særlig egnet for færøyske forhold. Derimot er den neste standarden, DRM, egnet: Den har stor rekkevidde, og med litt flaks kan den eksisterende mellombølgesenderen brukes.

Så skal folk bare motiveres til å skaffe seg DRM-mottagere før senderen kan kobles om fra AM til DRM. Kristne DRM-sendinger ville rekruttere godt, hvis NRKs Europakanal gikk over til DRM, ville det selge enda bedre. Jeg ser et visst håp i at Nordkring nevner DRM-teknologien.

61.4098-6.6878 ]]>

Hvem er det de vil rekruttere?

First Blood, Jolly Roger

Hvem ønsker de å rekruttere?

First Blood? Rambo er en psykotisk drapsmaskin, han er like farlig i militæret, som på trikken.

Jolly Roger betyr at man er ute og plyndrer på egen regning. Og at man følger en annen konvensjon en Geneve: at den som overgir seg uten motstand blir skånet, men den som har gjort motstand, vil bli henrettet eller det som verre er.

Sjøl ville jeg refsa soldater for å ta symbolbruken sin så lite alvorlig. Men Norge ser ut til å ønske 18-årige soldater som tror de leker krig.


SUV Culture - Iceland vs. US

Somehow, I prefer Iceland's SUV culture over the US variety.

Econoline 6x6


Om å ta sin egen medisin

Jeg fikk ikke lest e-post fra Føroya Tele i dag. Så jeg slo opp på siden de har for teknisk status i nettet, der står det bare OK , OK og OK.

Derfor ringte jeg nummeret for betalt support (+298 902121, som heller ikke er å finne på internet.fo). De kan fortelle meg at de har betalt for en kunngjøring i radio om at det er forstyrrelser i eposten i dag.

Et internettfirma som bruker penger på å oplyse om driftsproblemer i radio, men ikke på å holde sin egen hjemmeside oppdatert.


Å sitere en anonym riksdagsmann

Aftonbladet siterer en riksdagsmann som har fyllekjørt med barnevogn: Barn ska kunna växa upp i lugn och trygghet utan alkoholiserade föräldrar

De sladder bildet av ham, og nevner ikke navnet.

Men sitatet finnes på Riksdagen, så mannen ser ut til å være Per Bill


Ð in Faroese (.fo domain) host names

I believe ð.landsbank.fo is the first host name in the .fo (Faroe Islands) domain to have a non-ASCII letter in it. 62.0207-6.7783 ]]>

Copy and paste non-ASCII host names

Mozilla and Opera will place http://åge.no/ on the clipboard if you Copy Link from either of the links http://xn--ge-xia.no/ or http://åge.no/.

But that URL won't work in Microsoft IE. Microsoft deserves that : Do to Microsoft what Microsoft would have done to you. Still, I think users deserve better, both links should be copied as http://xn--ge-xia.no/.

IBM's conversion tool.


Drekkedagsnatta

Drekkedagsnatta.com er død. Men drekkedagsnatta er arkivert. (Bildene er visst gått føyka.)

(Drekkedagsnatta er en årlig festKongsberg. Men etter en ubetalt regning, ble domenet overtatt av en pornograf i Texas. Moral: hold domeneleverandøren din oppdatert om epostadressen din.) 59.6739.574 ]]>


RSS 0.91

hits