Huskeliste heimagreiðslan

For å bruke HeimaGreiðslan skal brukeren har rettigheter til

 • C:\HOMEBANK
 • C:\PDOXUSRS.NET
 • %CommonProgramFiles%\Borland Shared


RDF and dc:subject

How can I express in RDF that my article has the same dc:subject as Wikipedia's?

I can state that both URLs have the subject "The battle of Hastings". But text strings may have different meanings, even if they are equal.

I can state that my article has dc:subject http://en.wikipedia.org/wiki/Battle_of_hastings. If that is the right way to do it, then the Wikipedia article must also have its own URL define its dc:subject. But that means that the article is about itself. Some pages are about themselves, e.g. Wikipedia on itself and index.rdf. But the article on the battle of Hastings is clearly about the battle, and not about itself.

I end up wanting a new Dublin Core property, say dc:hasSameSubjectAs. But maybe I'm just not well enough versed in RDF.

Illustration from W3c's validator:

RDF graph

Note that 3 occurrences of the URL http://en.wikipedia.org/wiki/Battle_of_hastings is drawn as one object, while the 2 occurrences of the text "The battle of Hastings" are two distinct objects. That is the essence of the difference between URLs and tags: Two identical URLs refer to the same object, while identical tags may be so by accident.

tags:


asp:Calendar

Endelig kommet i gang igjen med ASP.NET-kurset igjen.

Men <asp:Calendar> - det heter visst Web Server Calendar Control? - virker i noen grad som det verste av to verdener:

 • Den bruker Javascript, og fungerer ikke uten.
 • Men likevel POSTer den tilbake til serveren hver gang brukeren velger en ny dato.

Jeg skulle mene at valg av dato vanligvis er et lokalt anliggende inntil brukeren klikker OK?

Det hjelper da lite at validering av brukerdata kjører lokalt (før OK) når bare det å velge en dato utløser en POST?

Jeg tror jeg skal betrakte kurset som oppvarming før jeg lærer meg AJAX. (Hvis 2168 sider kan kalles 'oppvarming'.)


Designkriterier for ei CD-hylle

 • Mest mulig av volumet skal være CD'er (ikke luft eller hylle).
 • Veggarealet skal utnyttes, dvs at hylla skal være ca 180 cm høy.
 • Det skal være lett å få tak i en CD. Ettersom jeg ikke vil ha luft rundt CD'ene, betyr nok det at hylla skal være omtrent en halv cm grunnere enn juvelboksen.
 • Det skal være plass til vanlige juvelbokser, dobbeltalbum og bokser, singler og konflutter, og pappomslag om hverandre.
 • Det burde være unødvendig å si, men etter å ha sett en del CD-hyller: CD'ene skal ikke ødelegges. Ikke ripe opp juvelomslagene, og ikke lurve til kantene på pappomslagene.
 • Platene skal kunne ha fast plass. (Det kan de for eksempel hvis de står oppreist som bøker i ei bokhylle.)
 • Platene skal kunne bokmerkes. (Fx ved å trekke dem et par cm ut av hylla)
 • Hylla skal ikke skrangle, selv om den står nær en basshøyttaler.

Ei ganske streit bokhylle med de rette dimensjonen ville klare jobben. Men det er visst ikke utfordring nok for selvbevisste designere. Det er tydeligvis ikke nok (og heller ikke nødvendig) at hylla fungerer, den skal helst si B&O.

Et hjertesukk over et utgått produkt.

(Dette er en støtte til de som mener at 'norsk form' og 'design' er noe jåleri. Mindre design, er bedre design. Norsk Form har en formålsparagraf som nevner kvalitet foran nytenkning, men det virker som om den ideen seiler i motvind.)

Jeg lover solid lenking til godt formgitte hyller. Om jeg kjøper en, er også et spørsmål om pris.

tags: design style function form minimalism CD-shelf norsk form


Samspill

Dette syns jeg var gøy:

Upcoming.org har ei side der hvem som helst kan registrere arrangementer i Eiði. (Og andre steder.) Disse arrangementene blir så automatisk publisert som RSS. Deretter leser upcoming.asp på en annen server RSS-feeden og kombinerer den med stilarket events.xsl fra en tredje server. Denne tredje serveren henter også upcoming.asp inn i en iframe i eiði.com.

Alt dette kjører uten SOAP og sånt. Men jeg forestiller meg at lignende ting kan bli morsomt å lage med SOAP og web services.


Digital mellombølge på Færøyene?

Útvarp Føroya fikk i sin tid en del kritikk for å ha investert i en stor mellombølgesender på slutten av den analoge tidsalder.

Skal jeg tro forskning.no, er nok ikke den første digitale radiostandarden, DAB, særlig egnet for færøyske forhold. Derimot er den neste standarden, DRM, egnet: Den har stor rekkevidde, og med litt flaks kan den eksisterende mellombølgesenderen brukes.

Så skal folk bare motiveres til å skaffe seg DRM-mottagere før senderen kan kobles om fra AM til DRM. Kristne DRM-sendinger ville rekruttere godt, hvis NRKs Europakanal gikk over til DRM, ville det selge enda bedre. Jeg ser et visst håp i at Nordkring nevner DRM-teknologien.

61.4098-6.6878 ]]>

News Feed - HTML eller RSS/Atom ?

En news feed kan plasseres i et html object (eller en IFRAME), som i følgende eksempel:

Men hvis en side skal hente nyheter fra flere kilder, vil det være greiere å flette dem sammen til én nyhetsstrøm hvis kildene er RSS eller Atom.


Lukk sikkerhetshull i Mozilla på XP

CSIS anbefaler å disable shell: protokollen i Mozilla på XP-maskiner.

PS: Og hva er egentlig shell:protokollen for noe?

Nytt håndvåpen til Forsvaret?

Forsvaret skal velge nytt håndvåpen.

Unbelievable! Appearently Colt has bought Diemaco, and torn down the old web site, only to replace it with Under Construction and Object not Found.

Much later: Colt get their act together with C8A2.


Hva er galt med strekkoder?

Hvis TV-bilaget trykkes på elektronisk papir med datafølsomme punkter, kan man merke av ikonet ved programmet man er interessert i med en datapenn. OK, men et helt vanlig papir med strekkode, kan også overføre data til TV'en. Jeg skulle tro det var en del mere realisme i å trykke strekkoder, enn i å trykke aviser på elektronisk papir? Dessuten har vi maskinvaren ute blant folket allerede: Mobiler med kamera, som kan skanne strekkoder, og bluetooth, som kan videresende til TV'en. Det er mulig mobilene skal modifiseres for å fokusere på null avstand, for øvrig mangler vi bare bluetoothmottagere i TV'en. (Eller strekscanner i fjernkontrollen.)

Erfaringer med Bergans 6033 Fjellcamp telt

Erfaringer med Bergans 6033 Fjellcamp telt


Local Short-Term Prediction of Wind Speed

Local Short-Term Prediction of Wind Speed - det måtte da være noe for nye Norröna, så den kan se vindkulene komme når den skal legge til kai, i nærheten av de 20 m/s vind den er designet for å kunne klare?

Min vær-WAP er bedre

Bare for å skryte: Min WAP-side lenker til en bedre vær-side (fra DMI) enn den værsiden som Føroya Teles WAP-side lenker til.

(Nå er forresten wap.wetteronline.com død, og lenken dit fjernet)


Blinkeblind

Jeg er blitt blinkeblind:I noen måner nå, har en ikon stått og blinket øverst på en side jeg ofte logger inn på.Omsider fikk jeg en epost, som spurte om ikke jeg hadde sett den, og om jeg haddde tenkt meg å klikke på den snart.Mja..., jeg hadde nå sett den, men ikke riktig lagt merke til den, og hadde overhodet ingen planer om å klikke på den.Alt i alt - en funksjonshemming jeg er glad for å ha utviklet.


RSS 0.91

hits